HIK-syndromet manet i jorden

HIKs position i bunden af rækken fremtvinger ikke den store frygt hos modstanderne, men ikke desto mindre har Hellerup-klubben været en slags skrækmodstander for HØJ. De seneste to opgør har HIK således vundet. I november fremtvang HIK ligefrem en spillemæssig krise hos HØJ, som først kom sig på den anden side af et trænerskifte.

Igen onsdag aften havde HØJ en forfærdelig masse bøvl med den upåagtede modstander, men en skarp reservekeeper, simpelt angrebsspil og bestemt forsvarsspil i slutfasen sikrede HØJ sejren og en ny sæson i landets næstbedste række. For med sejren kan HØJ ikke længere blive passeret af Odder og er dermed fri af nedrykningsspøgelset med to runder tilbage af sæsonen. Omvendt betyder nederlaget, at HIK rykker en række ned.

Mikkel Sjøberg fortsatte de gode takter fra de seneste kampe og bankede ti mål ind.

– Vi spillede allesammen dårligt inden jul, men siden har vi generelt løftet vores niveau og spiller bedre forsvar. Det nyder man godt af som individualist, siger Mikkel Sjøberg.

HØJ kom planmæssigt foran med 9-5, men smed det væk.

Med et kvarter igen kom HIK foran med 21-23 på nogle gode aktioner af Magnus Djurhuus.

HØJs målvogter Peter Nørklit fik for en sjælden gangs skyld ikke fat i noget som helst. Han tog konsekvensen med 13 minutter tilbage og lod sig erstatte af Jakob Hvid. Det blev et vendepunkt. Jakob Hvid lavede ti redninger og var stærkt medvirkende til, at HØJ strammede grebet om kampen. HIK scorede ikke i seks minutter, og HØJ gik fra 23-24 til 30-34, inden Jakob Hvid blev passeret. En stribe kontrascoringer og nogle løbeskud af Jakob Bønnelykke afgjorde kampen. Sejren blev i sidste ende på ni mål, hvilket slet ikke fortæller den sande historie om kampen.

Kilde: Sn.dk