HØJ tabte pusten til sidst

HØJs skadesplagede trup kæmpede og kæmpede og spillede længe lige op med TSØ fredag aften. Men i det sidste kvarter af kampen trak gæsterne fra og sejrede med 35-30.

På forhånd kunne man godt være i tvivl om, hvorvidt HØJ-mandskabet reelt ville kunne motivere sig 110%, efter at det allerede onsdag lykkedes holdet endegyldigt at sikre sig forbliven i rækken.

Men det spørgsmål svarede Frederik Høyer nærmest egenhændigt på: I løbet af de første tre minutter havde han nået at score to gange, lave en assist samt opsnappe en TSØ-aflevering. En hurtig 3-1-føring til HØJ blev lidt senere vekslet til 6-4 efter 10 minutters spil.

1. halvlegs helt spillemæssige højdepunkt fandt dog sted, da HØJ scorede efter et umanerligt veludført dobbeltvip orkestreret af Mikkel Sjøberg, Danni Jørgensen og Emil Bramming. I den nævnte rækkefølge.

Til gengæld faldt det dramatiske højdepunkt, da Ludvig Langberg modtog direkte rødt kort ved stillingen 10-10, da han i en TSØ-kontra fik hægtet højrefløjen Morten Christensen helt og aldeles, så denne røg ned på ryggen. Aktionen virkede dog langt mere hændelig og klodset end egentlig ondsindet – og det røde kort virkede en anelse hårdt dømt.

Gæsterne fra Lolland spillede kampen igennem med en super-offensiv 5:1-formation i forsvaret – med Jakob Green som fremskudt og dermed lige i fjæset på hhv. Jakob Bønnelykke og Kenneth Olsen. Det var en blandet succes for TSØ, for ganske vist fik de stresset HØJ-skuddene, men til gengæld åbnede det også op for en mængde indspil og overgange.

Kampen var længe lige så jævnbyrdig og intens, som man kunne håbe på, og at HØJ stadig holdt 14-14 ved pausen kunne man især takke Peter Nørklit i målet for. Alene i 1. halvleg stod han noteret for 11 redninger og en redningsprocent på 44.

Et par tåbelige kaste-væk-fejl af HØJ i starten af 2. halvleg var stærkt medvirkende til for første gang i kampen gæsterne foran med to – til 17-19 på tavlen. Det virkede unødvendigt, for TSØ var vitterligt top-afgængige af den tidligere TMS’er Martin Vilstrup. Venstrebacken smadrede bolde ind næsten efter forgodtbefindende, og Alexander Engholm på modsatte back bankede også godt igennem – men ellers var det meget ujævnt, hvad gæsterne kom med.

Midtvejs i 2. halvleg begyndte HØJ uheldigvis for spændingen i kampen at sende en lang række bolde på træværket. Som i seriøst mange bolde. Og både Mikkel Sjøberg, Jakob Bønnelykke og Kenneth Olsen gjorde sig flere gange skyldige i disciplinen.

Og så nettede TSØ i stedet fire gange i træk, hvor scoren gik fra 22-22 til 22-26. Den periode knækkede hjemmeholdet, og da holdet til sidst var så trætte som en landmand efter 12 timer i marken, løb TSØs kontramaskine fra HØJ.

Kilde: Sn.dk