I dag tager HØJ Elites herrespillere fat på træningen igen efter en kort ferie

– Læs her om cheftrænerens evaluering af den forgangne sæson og hans forventninger til den kommende.

Jesper Fredin, hvordan vil du beskrive sæsonstarten 18/19 for HØJ Elite’s herrer?

”Vi startede sæsonen med at udskifte en række spillere på centrale pladser. Det krævede hårdt arbejde at integrere de nye folk i vores koncept og spilfilosofi, og omvendt at tilpasse konceptet og filosofien til dem. Vores kampprogram var i denne sæson blevet tilrettelagt sådan, at vi i den første del skulle hente mange point, da vi primært spillede mod hold, der formodedes at ville ligge i den nedre del af tabellen”.

 

Hvordan synes du så, I klarede første halvdel af sæsonen?

”Til trods for den store udskiftning i spillertruppen, synes jeg, at vi lykkedes med opgaven; efter fem kampe havde vi hentet ni point og lå i top 3. Så ramte vi desværre ind i nogle skader, herunder en hjernerystelse til målmand Brian Jørgensen, og et spillemæssigt formdyk. Vi spillede fire kampe uden at få point, hvor særligt vores defensiv var udfordret; vi lukkede 133 mål ind i fire kampe. Det blev der heldigvis sat en stopper for en søndag aften i Odder, hvor vi med en skadesplaget trup og kun fire kampklare bagspillere slog Odder med 27-30. Det var en imponerende kamp. Halvvejs inde i sæsonen kunne vi efter 13 kampe skrive 13 point på kontoen, så umiddelbart var de opnåede resultater godkendt, med skader in mente, men vi følte også, at potentialet var til mere”.

 

Hvordan vil du evaluere på anden halvdel af sæsonen?

”2019 startede jammerligt! Lige så dygtige vi havde været i sæsonstarten med ni point i fem kampe, lige så elendige var vi i starten af 2019. Vi tabte de to første kampe på udebane mod Stoholm og Frederikshavn med mindst mulige margin, og smed èt point hjemme mod Odense efter en ellers sikker føring. Da vi efterfølgende tabte hjemme mod satsningen Ajax, satte os selv under pres for resten af sæsonen. Oven i den dårlige start på anden halvdel af sæsonen trak vi så TSØ på udebane i pokalturneringen, og det var lidt ærgerligt, for det var den værst tænkelige lodtrækning, vi på daværende tidspunkt kunne få, fordi ligaholdende endnu ikke var indtrådt i turneringen. Vi tabte efter forlænget spilletid i en tæt kamp, der meget vel kunne være endt til vores fordel”.

 

Det må have været svært at hive sig selv op efter så mange nederlag – hvordan tacklede i det som hold?

”Vi fik os nogle gode snakke om vores udtryk på håndboldbanen, og om måden vi gerne ville afvikle håndboldkampe på. De gode snakke resulterede i et turning-point, da vi på udebane mod Køge udraderede dem med en sejr på 14 mål, der på dagen kunne være blevet endnu større. Køgekampen blev starten på en fantastisk sidste del af sæsonen. 14 point i de resterende ni kampe med flotte sejre over bl.a. Odder, Skive og TSØ der medførte, at vi efter 26 kampe endte nr. 8 i rækken med 28 point på kontoen. Det var tydeligt, at vi den sidste del af sæsonen havde fundet nogle stærke konstellationer, og at truppen var blevet godt sammenspillet”.

 

Så hvis du skulle evaluere på hele sæsonen og sætte nogle ord på holdets resultater, hvad vil du så sige?

”At vi endte som nr. 8 med 28 point er tilfredsstillende og særdeles godkendt, når vi kigger tilbage på sæsonens forløb. I HØJ er vi ambitiøse og ærgerrige. Men en 8. plads var ikke langt fra den del af toppen, som vi gerne vil etablere os i. Med kun 3 point fra top 4 kan vi være meget tilfredse, men samtidig tillade os at være lidt ærgerlige over de to perioder i sæsonens løb, hvor vi manglede kynisme, kvalitet og medvind i de afgørende faser. Den følelse sidder jeg lidt tilbage med, til trods for at sæsonen har været en af de bedste i klubbens levetid”.

 

Hvad er dine forventninger så til den kommende sæson?

”Vi ser nu frem mod en periode, hvor forberedelserne til den kommende sæson allerede går i gang med træningsopstart i dag. Vi har allerede nu skiftet lidt ud i truppen, hvilket resulterer i, at gennemsnitsalderen bliver væsentlig lavere. I perioden frem til august måned fokuserer vi meget på den fysiske træning, og spillerne er klar til at knokle hårdt for at blive bedst muligt stillet til de kommende udfordringer i sæsonen 19/20. Samtidig er vi fortsat på opgaven med at sikre yderligere spillere til truppen, så vi går en travl tid i møde, selvom vi ikke har kampe”, slutter Fredin af.