HØJ Elitehåndbold styrker bagkæden med venstrehåndet skytte

Fra den kommende sæson vil der – ud over den schweiziske stregspiller Tobias Wetzel – også være en tysk spiller at finde på HØJ Elitehåndbolds herrehold i 1. division. Klubben får nemlig yderligere tilgang af Max Höning, en stor venstrehåndet bagspiller, der tager turen til Danmark på en to-årig kontrakt.

”Vi har i en længere periode arbejdet hårdt for at finde og tilføje en spiller til højre back positionen, der kunne opfylde nogle helt specifikke kriterier, vi havde opsat, så vedkommende kunne være et supplement til hurtige, gennembrudsstærke Alexander Hansen. Vi har været grundige, og det har bestemt ikke været en let opgave i et marked, hvor venstrehåndede bagspillere generelt er en mangelvare. Jeg er derfor meget glad og tilfreds med, at det er lykkes at hente Max Höning til vores projekt i HØJ Elite”, fortæller cheftræner Jesper Fredin.

”Med sine 200 cm og knap 100 kg. er Max en stærk tovejs spiller, der med tre år i den tyske Bundesliga (TBV Lemgo) og fire år i den schweiziske liga (Omar St. Gallen) har erfaring fra en markant højere hylde end den danske 1. division. Vi får tilført holdet en enorm fysik, og selvom Max har sine spidskompetencer i defensiven, får vi også en dygtig skytte fra distancen, der med råstyrke og power giver os nye og flere kort på hånden.”

Om skiftet til HØJ Elitehåndbold siger Max Höning selv, at det var et Skype-møde med Jesper Fredin, der overbeviste ham. Höning fortæller, at Fredin gav ham et virkelig godt billede af, hvordan han kan hjælpe holdet og projektet videre, og hvordan hans eget spil kan blive endnu bedre. Samtidig søgte Höning nye udfordringer og gerne i et andet land, hvor han kan lære et nyt sprog og en ny kultur at kende. ”I Tyskland siger vi, at Danmark er et ”gentleman-land” med en positiv mentalitet, og jeg er samtidig fan af skandinavisk håndbold, så jeg glæder mig rigtig meget”, fortæller Höning.

HØJ Elitehåndbolds spillende assistenttræner Bo Spellerberg kender Max Höning rigtig godt fra hans tid i Schweiz, og han er også begejstret: ”Max er en fremragende forsvarsspiller, både som 2’er og 3’er, hvor han pt. dækker ved siden af Tobias Wetzel i St. Gallen. I angrebet er Max en dygtig skytte og ligeledes god på sine dueller. Han har en utrolig professionel indstilling og tilgang til sin træning; han yder, hvad der skal til – og lidt mere”.

Direktør i HØJ Elitehåndbold Lars Vinther siger: ” Med tilgangen af Max Höning til vores i forvejen stærke bagkæde får vi et ekstra våben fra distancen, og det glæder jeg mig over. Det er første gang, vi får to udenlandske spillere i HØJ Elite, men da de to kender både hinanden og Bo godt i forvejen, er vi fortrøstningsfulde i forhold til integrationen både på og uden for banen. Det bliver rigtig spændende og sikkert også lærerigt at være en del af”.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til cheftræner Jesper Fredin på tlf. 31424334 eller direktør Lars Vinther på tlf. 20977930.

Max_Höning

Fotograf: Stefan Risi, St. Gallen.