HØJ Elites herrer gør klar til den kommende sæson

Efter nogle usædvanlige måneder og et pludseligt stop af sæsonen 2019/2020, er HØJ Elites 1. Divisions herrehold tilbage på træningsbanen. Alle truppens spillere og trænere har været hjemsendt, og håndbolden har derfor været sat på pause for dem de seneste 3 måneder. De er nu vendt stærkt tilbage til træningsbanen, og forberedelserne til den kommende sæson er i fuld gang.

Truppen er blevet en del nye navne rigere, og alle banens positioner vil i den næste sæson kunne blive besat af en nytilkommen spiller. En af de nye spillere er den nye venstre back, som også får en rolle på trænersiden som assistenttræner – nemlig den store håndboldprofil Bo Spellerberg, der er kommet tilbage til Danmark efter 2 år som spillende træner i Schweiz. Om sin kommende rolle på holdet fortæller Bo Spellerberg:

Der er ingen tvivl om at jeg skal påtage mig og udfylde en stor rolle. Sammen med Fredin bliver jeg medansvarlig for spilfilosofien, og på banen skal jeg være en garant for, at den bliver udført. Derudover skal jeg naturligvis også bidrage med mine individuelle kompetencer, som jeg har gjort i min hidtidige karriere. Alt i alt en spændende rolle som jeg håber og forventer at kunne udfylde.

Bo Spellerberg fortæller derudover, at han håber, han kan sætte sit aftryk på holdet og at hans erfaring vil smitte af på resten af holdet:

Jeg håber, jeg kan tilføje ganske meget. Jeg har en forholdsvis lang karriere som spiller og de seneste 2 år også som træner. Så mit håb er da, at man vil kunne se et aftryk af mine tidligere meritter, på holdet og hvordan vi spiller. Som med alle mine andre år som håndboldspiller bliver det hårdt arbejde, men jeg er allerede nu meget fortrøstningsfuld, og forventer at vi som hold hurtigt kan begynde at levere på et højt niveau.

Foruden Bo Spellerberg kommer 1. divisionsholdet til at bestå af en række andre stærke spillere, hvoraf en del historisk har en tilknytning til lokalområdet men har været ude og hente professionel erfaring. Morten Slundt fortsætter i klubben sammen med Jeppe Hjorth, det unge stortalent på venstre back. I bagkæden kommer den unge playmaker Marcus Stroustrup og den stærke højre back Alexander Hansen til; Alexander er tidligere spiller i HØJ men har de senere år spillet ligahåndbold i TMS Ringsted og SønderjyskE og 1. division i Tønder.  På stregpositionen og i midterforsvaret fortsætter Villads Raahauge og Claus Hansen; den meget fysisk stærke Jeppe Jonasson kommer til fra Tønder, og unge Tim Rantala er kommet til fra FIF. På venstre fløj fortsætter Emil Bramming og Mikkel Leth, og de suppleres af den lynhurtige Roi Berg, færøsk landsholdsfløj der er kommet til fra FIF. På højrefløjen fortsætter Frederik Lundgaard og Philip Kempf, og unge Tobias Myssing indgår i truppen for at spille sin chance også på den plads. På målmandspositionen fortsætter Victor Bang og Rasmus Døssing kommer til fra ligaholdet KIF Kolding.

Som suppleanter til det set-up står en række unge meget talentfulde spillere fra HØJ’s egne rækker, hvoraf flere allerede sidste sæson fik chancen på 1. divisions holdet og i øvrigt spillede mange kampe for klubbens Herre 2, hvor de udgjorde en meget vigtig brik i holdets oprykning til 2. division. Det drejer sig bl.a. om Mathies Lind, Victor Parbst og Mikkel Trampedach, der også i denne sæson får afgørende roller både på klubbens U19 hold og 2. divisions hold.

Der bliver uden tvivl tale om et meget stærkt og bredt funderet set-up, som cheftræner Jesper Fredin har store forventninger til:

Jeg er utrolig glad for truppens sammensætning til den kommende sæson. Der er mange spillere, der har masser af erfaring fra håndboldligaen og endda enkelte spillere, der har international erfaring. Det giver os en helt unik mulighed for at have et miljø og en dagligdag med viden fra øverste hylde, hvilket ikke er noget, man finder andre steder i den danske 1. division. Derudover råder vi også over en række fremadstormende talenter, som bliver vigtige brikker i HØJ Elites fremtid. Mange af disse spillere kommer fra egne rækker gennem et godt og velfungerende samarbejde med HØJ Håndbold, mens andre er nøje selekteret og rekrutteret udefra. Denne kombination af erfarne profiler og unge talenter, skal danne grundlaget for tophåndbold i Ølstykke og Jyllinge, hvor vi ovenpå en, allerede nu utrolig lang pause, glæder os meget til at vise os frem.

De mange tilføjelser til holdkortet skal være med til at indfri målsætningen om stabilitet og en placering i top 5 i næste sæson. Administrerende direktør i HØJ Elite Lars Vinther fortæller om tilføjelserne og målsætningen i næste sæson:

Spillertruppen til den kommende sæson er blevet udvidet, det både være sig i spidskompetence samt i bredde. Endvidere er der en god blanding af erfaring og rutine, sammensat med unge talenter. Vi vil gerne opnå langt mere stabilitet i holdets præstationer i kamp. Arbejde imod at hæve bund niveauet og undgå for mange og store udfald. Med de sædvanlige forbehold, som er at undgå skader på nøglepersoner, går vi efter en 5. plads.

Lars Vinther fortæller videre om, hvordan man arbejder hen mod at kunne øge det sportslige niveau i fremtiden:

HØJ Elitehåndbold skal arbejde videre på at løfte det økonomiske råderum, samt videreudvikle vores organisation. I moderklubben HØJ Håndbold har vi mange dedikerede unge spillere i vores U17 & U19 trupper. Dette, sammensat med klubbens satsning på en fuldtidsansat Udviklings- og Talentansvarlig, så bliver det spændende at se resultatet af dette om nogle år. Summen af de samlede tiltag skulle gerne gøre, at vi kan stile efter højere sportslige mål i årene fremover.

Eventuelle spørgsmål m.m. kan rettes til cheftræner Jesper Fredin på tlf. 31424334 eller direktør Lars Vinther på tlf. 20977930.