Cheftræner, Jesper Fredin, mener ikke, at holdet kun skal evalueres efter resultater, men også efter præstationer, da det er præstationerne, man kan forbedre og arbejde videre på.

HØJ’s 1. divisions herrer er halvejs inde i sæsonen, og vi har derfor interviewet cheftræner Jesper Fredin om holdets resultater, præstationer og oplevelser.

Efter første halvdel af sæsonen ligger herrerne på en foreløbig 8. plads i 1. division, hvor de efter 13 kampe har fået ligeså mange point.

Jesper Fredin, hvad synes du om holdets præstationer og resultater indtil videre i sæsonen?
”Den korte evaluering efter 13 point i 13 kampe er, at første halvdel er godkendt. I denne sæson startede vi ud med et kampprogram, hvor vi skulle møde mange af de hold, der forventeligt ville ende under top-7 i sæsonen, dog lige bortset fra Ajax. Det betød, at vores november og december måned stod på rigtig vanskelige opgaver. Vi vidste derfor, at vi skulle være knivskarpe fra sæsonstart, hvilket lykkedes med 9 point i de første 5 kampe”.

Kan du uddybe, hvordan du ser holdets resultater – måske i forhold til de øvrige hold i rækken?
”1. division i år er en mærkværdig række, der er svær at spå om, og vores resultater er ikke anderledes. Vi har haft fantastiske kampe, hvor vi har leveret på et utrolig højt niveau. Vi formåede bl.a. en hjemmesejr mod topholdet TM Tønder (36-34), og med en skadesramt trup vandt vi alligevel over Odder på udebane (27-30), hvor vi leverede en flot kollektiv mandfolkepræstation. Men omvendt har vi desværre også haft kampe, hvor vi ikke leverede godkendte præstationer. Eksempelvis i hjemmenederlaget mod Randers, i en kamp hvor defensiven aldrig ramte niveau og ude mod HEI, der var en kollektiv kollaps. Men resultater er resultater, som vi ikke kan ændre på nu, og i min optik er det vanskeligt og uinteressant udelukkende at evaluere på resultater og placering i rækken”.

Hvis ikke det er resultaterne, vi skal kigge på, hvad skal vi så kigge på?
Resultater er ofte det man bliver målt på i håndbold, men for at kunne bruge vores midtvejsevaluering er det meget mere brugbart og interessant at evaluere og fokusere på vores præstationer. For mig som træner er præstationsanalysen meget vigtig for, at vi kan forbedre os som hold. Vi skal vide, hvad vi skal træne for at udvikle os optimalt”.

 Og hvad siger jeres præstationsanalyse?
”Den siger eksempelvis, at vi i de første 13 kampe, scorede på 45,1% af vores angreb, dvs. 329 mål på 729 boldbesiddelser. Det er det syvende bedste angreb i rækken og er særlig godkendt, når vi ydermere har tilkæmpet os 42 straffekast, hvilker er næst flest i rækken. Til sammenligning scorede vi sidste år på 43,2% af vores angreb og tilkæmpede os kun 27 straffekast” forklarer Fredin.

”Den mest i øjenfaldende ændring på præstationen, fra halvvejs i sidste sæson til halvvejs i denne sæson, er antallet af tekniske fejl. I sidste sæson var vi det hold, der lavede næst flesttekniske fejl med en fejlprocent på 20,8 % i vores angreb – hver femte angreb endte altså med en teknisk fejl. Til sammenligning har vi forbedret den del af spillet markant og er i denne sæson det hold, der har næstfærresttekniske fejl med en fejlprocent på 13,6 %”.

Så du er tilfreds med holdets foreløbige præstation?
”Ja – alt i alt er første halvdel af sæsonen godkendt”.

Hvad er dine og holdets forventninger til anden halvdel af sæsonen?
”Vi havde inden sæsonstart skiftet ud på flere væsentlige positioner og har ganske naturligt skulle bruge tid på at lære hinanden at kende. Med det har vi forhåbning, tro og forventning om, at vi kan udvikle os og blive endnu dygtigere i anden halvdel af sæsonen, og de endnu bedre præstationer skulle så meget gerne smitte af også på resultaterne”, slutter Fredin af.

1.divisionsholdet spiller ude mod Stoholm i weekenden og hjemme i Jyllingehallen mod HC Odense lørdag den 19. januar kl. 15.