Nordsjælland fik skovlen under HØJ

Lokalopgøret afgjort på de ti første minutter hvor Nordsjælland scorede til 8-1, mens HØJ brændte stribevis af chancer i den anden ende

Tredje gang var ikke lykkens gang for HØJ. De var tæt på en sejr i efterårets kamp, hvor Nordsjælland fik uafgjort i sidste sekund, og i pokalkampen i januar besejrede HØJ topholdet, men onsdag aften var der ingen slinger i valsen i Frederiksborghallen i Hillerød. Denne gang satte storebror sig eftertrykkeligt på lillebror fra første fløjt, det gjorde de med stor effektivitet via en pausestilling på hele 17-6 og et slutresultat på 32-19. Dermed konsoliderede Nordsjælland deres føring i 1.division, og de er nu meget tæt på en returbillet til Ligaen.

Kampens afgørelse faldt meget tidligt i matchen. Selvtilliden nærmest lyste ud af Nordsjællands spillere oven på lørdagens sejr i topopgøret i Skive. Ganske vist bragte Emil Bramming HØJ på 0-1 i første minut, men så sad Nordsjælland tungt på spillet de næste ti minutter, hvor de var skarpe i deres afslutninger og bragte sig foran med 8-1, og da HØJ i samme periode havde otte brændte chancer på en særdeles velspillende Kristian Pedersen i Nordsjællands mål, ja så skulle det gå galt.

Selv om HØJ’s træner Henrik Kjeldsen allerede tog en timeout allerede efter seks minutter, så var der ikke noget at komme efter, for der var klasseforskel i 1.halvleg. Det var kun Mikkel Sjøberg, som i kraft af sin fysik, der formåede at finde vej til netmaskerne. Nordsjællands 4-blok i deres centrale forsvar var meget aggressive, og fik lukket godt af, mens hjemmeholdet til gengæld bombede løs i den anden ende af banen, hvor især Nicolai Pedersen var skarpretter med syv træffere før pausen. Via 10-3 midtvejs i halvleg, så kunne holdene gå til pause med 17-6 på måltavlen.

”Det er meget forkert, at vi kun står med seks mål ved pausen, i min verden burde der have stået 15-10, det ville have givet det rette billede af 1.halvleg, men man skal jo score på sine chancer”, sagde Henrik Kjeldsen.

Efter pausen blev scoringerne lidt mere jævnt fordelt mellem de to hold, men spændingen den var for længst forduftet for det entusiastiske hjemmepublikum, nu skulle Nordsjælland bare have tiden til at gå, hvor de fik teste nogle af deres marginalspillere. I HØJ-målet blev Peter Nørklit afløst af Jacob Hvid, som gjorde det udmærket, selv om han var på noget af en uriaspost, når Nordsjælland lidt for nemt brød gennem HØJ-forsvaret. HØJ fik lidt mere gang i scoringerne, og efter 23-11 midt i halvlegen, så endte det med slutcifrene 32-19 til Nordsjælland.

”De havde steppet noget op, siden sidst vi mødte dem, da de kom med et rigtigt godt tryk i dag. Vi taber på de store chancer vi brænder, der investerer vi for lidt, for der skal scores, når det er chancer, hvor vi er helt blanke. Jeg er dog tilfreds med, at vi i 2.halvleg ikke lægger os ned og taber kæmpestort, men derimod fik løftet scoringsniveauet betragteligt”, sagde Henrik Kjeldsen efter kampen.

I den anden lejr var der selvsagt mere tilfredshed hos Nordsjællands træner Ian Marko Fog.

”Vi havde før start stor fokus på koncentration og disciplin, og det syntes jeg fungerede rigtig godt i dag. Kristian Pedersen var rigtig skarp i målet, hvor han tog det han skal, og så løb vi bare kontra på dem. Vores 1.halvleg var rigtig fin, og med 17-6 ved pausen så var kampen allerede afgjort, men vi kom med en helt anden indstilling og gejst end sidst vi mødte dem”, sagde Nordsjælland-træneren.

(Foto: Ove Dyrstrøm)