Samarbejdet imellem HØJ Elitehåndbolds Louise Hjorth og Renfitness

Styrketræning og Håndbold?

Som håndbold-spiller bliver styrketræningen ofte set som værende “extra-arbejde”. På trods af dette tyder al forskning på næsten alle sportudøvere benefitter af at have styrketræning med i deres træningsprotokol.

Fremfor at behandle styrketræningen som sports-specifik træning, som skulle hjælpe en atlet med at kaste en bold bedre, har vi ændret tilgangen.

Vores tilgang:

Styrketræningens rolle:

Holde fundamentet stærkt. Styrke kroppen 360* grader rundt, og holde atleten skadesfri igennem strukturelt balanceret programmering.

Det vil sige “sports-specifikke” øvelser har ikke været prioriteret – hvis Louise skal være bedre til at drible og kaste med en bold, skal hun bruge mere tid på at drible og kaste med en bold. Simpelt!

Men for at få en stærk bagkæde, har f.eks. tunge Dødløft og hipthrust hjulpet!

Samarbejde imellem håndboldspiller Louise Hjorth og personlig træner Daniel Risgaard:

Louise kom med målsætningen om at blive stærkere. Hun havde brug for mere muskelmasse og styrke til at kunne performe optimalt på banen!

Derudover havde hun oplevet problematikker med hendes knæ og hendes skulder – ting man hyppigt støder på hos håndboldspillere. Derudover ville hun også gerne have optimeret hendes kost, så hun kunne performe bedre.

Nu, ét åt senere, står hun skadesfri, i sin bedste og stærkeste form, men endnu vigtigere: En skadesfri håndbold-spiller, som kan præstere… og som kirsebærret på toppen:

Titlen som årets gennembrud i HØJ Elitehåndbold!

Hvad var tilgangen?

TRÆNINGEN:

Istedet for at “skåne” hendes knæ og skuldre når vi træner, har vi valgt at “udfordre” dem, så de har en grund til at bygge sig stærkere. Hvilket både har betydet dybe backsquats, tunge dødløft, bænkpres,pres bag nakken, og meget mere…

Alt dette er selvfølgelig kun muligt, fordi vi har lavet alt for-arbejdet med mindre takserende øvelser forud.

KOSTEN:

Vi valgte langsomt at øge hendes mad-indtag over tid, så hun nu ligger omkring 3000 kalorier hver dag!

Ligegyldigt hvor god en motor er, kan den kun køre hvis den får nok brændstof.

 

/Daniel Risgaard, Personlig instruktør Renfitniss