TMS og HØJ delte i drama

Der var smæk for skillingen, men ingen vinder, da TMS Ringsted og HØJ onsdag aften mødtes i det klassiske lokalopgør. For kampen endte med 30-30 – og så var der hverken rigtig jubel eller glæde hos nogen af holdene.

Lidt overraskende startede TMS med både OLiver Klarskov og Morten Hempel inde i bagkæden – muligvis for at overraske de rødklædte fra HØJ. Det så nu til en start mere ud som, at det var TMS, der blev lidt overrasket over gæsternes høje udgangstempo, og efter fem minutter hed stillingen 1-3.

Netop Klarskov var dog også absolut skarp i kampens indledning, og fire minutter senere havde han høvlet sit tredje mål i kassen til nu 4-4. I det hele taget kunne man ret hurtigt se tegn både i sol, måne og stjerne til at det skulle blive ganske jævnbyrdigt.

Og trods et højt tempo og højt pres fra hjemmeholdet, blev HØJ ved med at bide fra sig. Og ved 8-8 eter kmapens første fjerdedel havde både Mikkel Sjøberg og Frederik Høyer markeret sig med »dræbende« skud fra distancen.

Mens udeholdet skiftede hyppigt ud på nærmest alle pladser, var det bemærkelsesværdigt, HVOR længe Christian Dalmose holdt fast i den samme bagkæde, som ud over de to allerede nævnte også talte Rune Ohm. Faktisk gik der næsten 20 minutter, før nogen af de tre blev afløst i angrebet.

HØJ-træner Henrik Kjeldsen havde inden kampen talt om, at han meget gerne ville have sine fløje, d’herrer Bramming og Jørgensen i en masse kontraløb. Det lykkedes slet ikke i 1. havleg, hvor de tre mål, som fløjene scorede til sammen kom efter hhv. stationært spil eller straffekast.

Det gjorde dog mindre, så længe de rødblusedes bagkæde blev ved med at hamre bolde ind. Og kombineret med en knivskarp Anders Møller på TMS’ højre fløj kunne de to hold gå til pause med den stadig jævnbyrdige score 15-13 i hjemmefavør.

Kampen var generelt lidt af en »udvisningsfest«, og disse var til gengæld ligeligt fordelt mellem holdene. Og efter bare 34 minutter var der allerede givet i alt otte to-minutters. Et sjældent syn i 1. division.

Efter en kortvarig tremålsføring til Ringsted-drengene i starten af 2. halvleg, var der måske enkelte, der troede, at nu ville hjemmeholdet begynde at trække fra. Det blev ikke tilfældet. Og syv minutter inde i 2. halvleg kunne Mikkel Sjøberg med sit 7. mål bringe HØJ foran med 20-19 – gæsternes første føring siden kampens indledning.

Netop som haluret rundede de 45 spilleminutter, brød TMS’ purunge playmaker Oliver Klarskov igennem og bankede sit femte mål i kassen til udligning 24-24 – og dermed tegnede også det sidste kvarter i kampen til at blive en ren gyser.

Og det gjorde det da også, men først efter at HØJ tilsyneladende var kommet afgørende foran med 29-26 efter en flot periode af især Kenneth Olsen og allestedsnærværende Sjøberg. Men de grønblusede fightede og sled sig tilbage, og med halvandet minut igen, udlignede Nicklas Petersen til 30-30. I sidste minut brændte holdene en gang hver, og så blev det altså til en pointdeling.