Ungt fløjtalent til HØJ Elitehåndbold

Fra sæsonen 2021-2022 bliver det unge fløjtalent Mikkel Ebeling en del af 1. divisionstruppen i HØJ Elitehåndbold. Ebeling skal danne makkerpar på venstre fløj med Roi Berg.

Mikkel Ebeling spiller i denne sæson for Tønder, også i 1. division. Som 16-årig drog Ebeling til SG Flensburg-Handewitt, hvor han spillede fire sæsoner, dels som U19 spiller og dels som seniorspiller. Med Flensburg-Handewitt har Ebeling vundet det tyske U19 mesterskab, og han har spillet både Bundesliga- og Champions League kampe for den tyske storklub på senior niveau. Der foruden har Ebeling fire U-landskampe for Danmark.

Om skiftet til HØJ Elitehåndbold siger Mikkel Ebeling selv: ”Efter 4 år i udlandet i Flensborg og 1 år i Tønder, har jeg nu fået muligheden for at komme hjem til København igen og blive en del af et spændende projekt i HØJ og samtidig fortsætte mit studie. Jeg tror på, at vi i HØJ kan blive rigtig gode. HØJ er et spændende projekt med store ambitioner, og jeg håber på, at jeg kommer til at bidrage med at nå vores mål. Jeg kommer til klubben med et mål om at udvikle mig endnu mere i det gode træningsmiljø, og at vi forhåbentlig skal kæmpe med om ligapladserne”.

Cheftræner i HØJ Elitehåndbold Jesper Fredin siger om den unge fløjspiller: ”Mikkel er en ung og spændende fløjspiller, som jeg forventer mig meget af i fremtiden. Han er dygtig i kontraspillet og en teknisk stærk afslutter. Det er særligt kommet til syne på straffekast, hvor han i denne sæson har scoret flest mål i den kategori med en imponerende scoringsprocent på 86. Mikkel har en stærk træningsiver, og han knokler hårdt for at udvikle sig. Han har en god forståelse for, at man skal træne benhårdt for at nå sine mål og er villig til at yde, hvad der skal til, for at det lykkes. Jeg glæder mig til at følge Mikkels udvikling i HØJ Elite; jeg er sikker på, at han passer rigtig godt ind i vores miljø”.

Emil Bramming, der har været på venstre fløj positionen i HØJ Elite de sidste syv sæsoner, afsøger i øjeblikket mulighederne for at kunne fortsætte sin håndboldkarriere tættere på kæresten Trine, der spiller i IK Sävehof i Sverige.

Yderligere information kan fås hos cheftræner Jesper Fredin på tlf. 31424334 eller direktør Lars Vinther på tlf. 20977930.

Ebeling på straffe i lørdagens opgør mellem HØJ Elite og Tønder

Billede taget af Jens Ørgaard.