Jonas Djurhuus. Foto Thomas Olsen

Fra Færøerne til Ølstykke, mød Jonas Djuurhus

HØJ Elite har til denne sæson, fået nogle nye og spændende spillere i truppen. For at lade jer komme en smule tættere på, vil vi her på siden, præsentere dem løbende, så du kan lære dem lidt bedre at kende.

Den første spiller vi sætter fokus på er vores nye unge playmaker, Jonas Djurhuus, der er kommet hele vejen fra Færøerne – så hvis du synes han snakker lidt sjovt, er det bare derfor 😉

Lidt info om Jonas:

Jonas Gunnarsson Djurhuus, er hans fulde navn, han er 21 år gammel, og kommer fra den lille by Hoyvík, med små 4000 indbyggere, lidt nord for hovedstaden Tórshavn.

Jonas er her i sommer flyttet til København med hans kæreste, for at studere og spille håndbold. Til daglig læser han samfundsvidenskab på Roskilde Universitet.

Vi mødte den altid venlige, sympatiske og blonde færing til en lille snak om hans første tid i Danmark, og hvad han forventer sig af sæsonen hos HØJ Elite.

Hvor har du tidligere spillet?

Jeg har spillet i H71 på Færøerne hele karrieren, undtagen et enkelt år, hvor jeg var på efterskole i Viborg, og spillede for Viborg HK.

Hvordan kan det være at du har valgt HØJ Elite?

Da jeg besluttede mig for at flytte til Danmark, skulle jeg finde en ny klub at spille i. I samråd med min daværende træner i H71 Sonni Larsen, var jeg inden sommerferien i Danmark, for at prøvetræne i HØJ Elite. Klubben viste derefter interesse for mig, og ville gerne tilknytte mig til truppen, og da jeg samtidig havde en rigtig god fornemmelsen, og følte det var en god klub, med gode muligheder for at udvikle sig, var jeg ikke i tvivl om dette var det rigtige valg for mig.

Hvad er dit indtryk af HØJ Elite indtil nu, og hvordan er du blevet taget imod?

Jeg føler mig godt tilpas i truppen, og alle har taget rigtig godt imod mig. Jeg synes generelt at én af styrkerne i klubben er det gode sammenhold vi har, hvilket jeg tror kan give os en del ekstra point i løbet af sæsonen.

Hvad er dine mål for sæsonen? (både personlige og holdets)

Mine personlige mål for sæsonen er at udvikle mit spil, samtidigt med, at jeg vil prøve på at bide mig fast i truppen og prøve at bidrage så meget jeg kan. Holdets mål er, at gå ind til hver kamp og tro på, at vi kan vinde, så må vi se hvor langt det kan føre os, når sæsonen er slut.

Fortæl os 3 ting kun de færreste ved om Jonas? ?
  1. Jeg er stor fan af antikduellen!
  2. Jeg er totalt utilregnelig når jeg er sulten, bare spørg min kæreste…
  3. Jeg slagter får til hver høst på Færøerne.
6: Hvad laver du i din fritid?

I min fritid kan jeg godt lide at slappe af, og være sammen med kæresten og mine venner. Jeg elsker at se serier i tv, og selvfølgelig sport! Særligt håndbold og fodbold følger jeg meget med i – mit favorithold er uden tvivl Manchester United og Færøerne naturligvis.