HØJ Elitehåndbold forstærker sig med højre back fra Bundesligaen

Fra den kommende sæson skal den 27-årige nordmand Simen Schønningsen tørne ud for HØJ Elite – den venstrehåndede bagspiller kommer til Danmark fra Tyskland, hvor han i denne sæson spiller for Bergischer Handball-Club 06, der lige nu ligger på en 9. plads i Bundesligaen.

Om motiverne for at rykke til Danmark og HØJ Elite siger Simen Schønningsen: ”Jeg har valgt HØJ på grund af det spændende projekt, de har gang i. Jeg tror, der ligger et kæmpe potentiale i klubben, både nu og i fremtiden. Det er også et stort plus, at jeg kan bo sammen med min kommende kone i København. Det at HØJ har den beliggenhed gør det også meget nemmere at opretholde den gode kontakt, jeg har med min familie hjemme i Norge. Så kombinationen af et det rigtig fede projekt i HØJ og min familie gjorde, at HØJ var det perfekte valg for mig og min kæreste”.

Simen Schønningsen har været med omkring det norske landshold – i marts 2022 spillede han Golden League i Danmark. Han har spillet i den danske liga for Ribe-Esbjerg og spillet Champions League med norske Elverum i sæsonen 2021-2022.

Cheftræner Jesper Fredin udtaler: ”Simen er et kæmpe scoop for HØJ Elite! Han er en utrolig dygtig håndboldspiller, der både kan skyde, assistere, duellere og dække op. Han spiller tempofyldt, og jeg er ikke i tvivl om, at han passer rigtig godt ind i måden, som vi gerne vil spille håndbold på. Med sine 27 år går han ind i sin karrieres bedste alder. Simen vil give HØJ Elite et stort løft. Jeg er vanvittig stolt over, at vi er kommet dertil, hvor vi kan hente spillere fra Bundesligaens midterfelt, og så endda en spiller med både Champions League- og norsk landsholdserfaring. Det er en blåstempling af den enorme udvikling, som HØJ Elite har gennemgået de senere år, og det er et stort skridt i bestræbelserne på at blive et relevant håndboldligahold i fremtiden”.

Simen Schønningsen danner privat par med norske Moa Högdahl, der fra den kommende sæson skal spille i Nykøbing Falster Håndbold.

Yderligere information kan fås hos cheftræner Jesper Fredin på telefon 31424334.