Efter en sikker sejr over Slagelse i søndags, har HØJ Elite’s damehold sikret sig en plads i 2. division fra næste sæson

En sejr ved søndagens kamp mod Slagelse ville for HØJ’s damer betyde, at de ville sikre sig en oprykning til 2. division tre runder før, turneringen slutter. Og der var ikke noget, der pegede på spænding under søndagens kamp, da Slagelse ikke for alvor formåede at udfordre HØJ.

HØJ Elite’s trænerteam, Anders Krogh og Michal Piotrowski, fortæller: ”Allerede før kampen kunne vi mærke, at alle spillere var opsatte på, at det skulle være dagen, hvor vi tog oprykningen. Vi startede kampen i et hæsblæsende tempo, hvilket betød en pausestilling på 15-7. Selvom kampen reelt var afgjort der, satte vi ikke tempoet ned – tværtimod. Vi fortsatte det høje tempo kampen ud, hvilket resulterede i den komfortable sejr”.

2. division har været holdets målsætning allerede fra starten af sæsonen. ”Kampen blev kulminationen på en lang sæson, hvor alle spillere har knoklet for at nå målet”, fortæller Anders Krogh. ”En kerne af spillere fra sidste sæson, lidt nye spillere udefra og nogle dygtige U18-spillere har alle trænet stenhårdt for, at det her har kunnet lade sig gøre”, fortsætter han. Slagelsekampen gav debut til en af HØJ’s U18-spillere, Alberte Tychsen, ligesom Marie Toft har spillet med det meste af sæsonen som U-spiller, og det er begge to spillere, som trænerne forventer meget af i fremtiden.

 HØJ’s damer har klaret sig godt under hele sæsonen og har ligget absolut på 1. pladsen i deres pulje. Den flotte præstation er ifølge træneren en holdpræstation: ”Som, det har været gennem hele sæsonen, så skal kollektivet roses for en kamp spillet med stor disciplin, stor koncentration og hård fight. Disse faktorer har gjort, at vi har haft meget små udfald i kampene, hvilket stillingen indikerer – 18 ud af 19 kampe er vundet med en samlet plus-målscore på 152.”

Det er dog ikke kun damernes første hold, der har præsteret flot i sæsonen, andet holdet har også trænet igennem og leveret flot, ifølge Anders Krogh: ”2. holdet har det sidste lange stykke tid trænet godt, og – med lidt hjælp fra spillere fra hold 1 og U18 – står de nu i en gunstig position til at rykke op i kval.-rækken. Det ville være fantastisk med to oprykninger i samme sæson”.

HØJ’s damer har kun tre kampe tilbage, trænere og holdet er derfor så småt begyndt at se frem mod næste sæson og trimme truppen og lederteamet: ”Vores mål er nu at gøre os optimalt klar til næste sæson, og vi vil gøre alt for at gøre god figur il 2. division – og forhåbentlig i kval.-rækken”slutter Anders Krogh af med.