HØJ Elites damer har høje ambitioner

Sæsonen 2019/2020 bød på meget højt niveau fra HØJ Elites damehold i 2. division, hvor målsætningen om at slutte i den øverste halvdel af puljen i den grad blev indfriet. Holdet klarede det så godt, at det næsten blev til oprykning, men det glippede til sidst, hvor holdet lå på en andenplads i puljen, da Corona lukkede Danmark og håndboldturneringen ned. Om det siger Helle Rasmussen, der er sportslig ansvarlig for damesiden i HØJ Elite:

Det var en fornøjelse at følge holdet fra sidelinjen sidste sæson. Ikke kun på grund af de gode resultater i kampene, men også fordi holdet udviser stor træningsglæde og stor glæde ved at være sammen også uden for banen. Vi vidste godt, at vi havde dygtige spillere, men at de kunne spille sig op i den absolutte top af puljen allerede første sæson i 2. division, havde vi måske ikke lige sat næsen op efter. Sammen med trænerteamet og holdet havde vi en målsætning, der hed bedste halvdel og et mål om at lægge betydelige lag på særligt den fysiske del, fordi vi ved, at der her er markant forskel på niveauet i 2. og 1. division. Så det er der arbejdet seriøst med, og det er fortsat også under nedlukningen, hvor spillerne selv har trænet flittigt. Og nu er vi jo så gået i gang indendørs igen, hvilket bare er super dejligt”.

Den stærke trup fra sidste sæson er intakt, og derudover er der kommet enkelte nye spillere til klubben, som styrker holdet på nogle vigtige positioner og gør truppen bredere, så den er mere modstandsdygtig overfor bl.a. skader. Desuden har det succesfulde trænerteam Anders Krogh og Michael Piotrowski indgået aftale med HØJ Elite om at fortsætte i hvert fald endnu to sæsoner. Forventningerne til den kommende sæson er derfor høje, og målsætningen er sat derefter.

Vi har som mål at få dameholdet op i 1. division, enten i denne eller i næste sæson; det er det, vi arbejder efter, både på og udenfor banen”, fortæller Helle Rasmussen.

Hvis målsætningen skal indfries, skal det flotte spil på banen fra sidste sæson selvfølgelig fortsætte. Ifølge trænerduoen Anders Krogh og Michael Piotrowski er håbet og forventningerne, at det vil det også, for truppen ser rigtig fornuftig ud:

Dét, at snuse til en oprykning, har givet spillerne en kæmpe motivation – og mål – for den kommende sæson, og vi glade for, at alle fortsætter. Som oprykker er det altid svært, men vi er vokset som hold i løbet af sæsonen. Dét, sammen med god træningskultur og høj moral i kampene, gjorde os til et af de toneangivende hold i turneringen.

Trænerduoen fortæller desuden, at den i forvejen stærke trup er blevet styrket med fire vigtige spillere over det seneste halve år:

Vi fik midt i sidste sæson tilgang af Lærke Læssøe og Cecilie Kvisgaard, som vi er utrolig glade for fortsætter. Læssøe er en spiller med stort potentiale, som vi helt sikkert får gavn i fremtiden. Vi er glade for, at ”Kvis” har valgt at blive, da hun er en klar forstærkning af vores hold. ”Kvis” var suveræn topscorer i Helsinge, hvor hun med sine tørre hug fra distancen og rappe fodskifte, var en af rækkens mest frygtede spillere. Vi er helt sikre på, at hun vil fortsætte den gode udvikling i HØJ. Op til denne sæson har vi så yderligere fået tilgang af Rebekka Kurland, som er kommet fra Køge Håndbold, samt af Nadia Chahade, der er kommet fra Ajax. Rebekka har, på trods sin unge alder, allerede vist hendes værdi ved at være en af profilerne i 3. division. Rebekka er en utrolig dygtig og spændende højre back, som har et giftigt skud og et rigtig godt blik for spillet. Nadia, som tidligere har stået på mål i Roskilde og Ajax, er en rutineret keeper, som allerede har spillet med på øverste hylde. Nadia er en seriøs og dedikeret spiller, som har valgt HØJ til i skarp konkurrence med andre klubber. Begge er helt klare forstærkninger i bestræbelserne på at få en topplacering i 2. division.

Trænerduoen slutter af med at understrege, at der kræves hårdt arbejde for at kunne indfri målsætningen om en topplacering i en stærkt besat 2. division:

Vi får helt sikkert kamp til stregen fra de samme hold, vi mødte sidste år, samt med nogle stærke oprykkere og en enkelt nedrykker. Så alt i alt en historisk stærk 2. division. Så vi skal fortsat arbejde benhårdt og være ydmyge – så skal resultaterne nok komme.

Spørgsmål kan rettes til sportslig ansvarlig Helle Rasmussen på helle.rasmussen@hojhaandbold.dk eller telefon 30327273.