Når spillerne fra HØJ’s 1. divisionshold møder ind efter en velfortjent sommerferie, er truppen blevet udvidet med en spiller, der tager turen fra fransk til dansk håndbold. Der er tale om Dorian Vallet, en fysisk stærk spiller på 25 år, som senest har spillet i den næstbedste franske række for Cherbourg.

Om holdets nyeste skud på stammen fortæller cheftræner Jesper Fredin: ”Da Dorian efter grundig søgen dukkede op på vores radar, var vi ikke i tvivl om, at hans profil passer godt ind i den rolle, vi manglede i truppen. Han har i en alder af 25 år draget en masse erfaring fra blandt andet tysk håndbold og senest i den franske Proligue. Efter jeg har set størstedelen af hans kampe fra de seneste to år på video, har jeg fået et stort kendskab til Dorians spillemæssige kvaliteter. Offensivt gør han sig særligt bemærket ved skud fra distancen, stor bevægelighed og samspillet med stregspilleren. Defensivt er Dorian ekstremt dygtig til at få forsvaret til at hænge sammen, han er stærk i sine dueller, god til at time paradespillet og særligt hårdtarbejdende omkring stregspilleren”.

Dorian Vallet har været på besøg i Danmark og HØJ på et 3 dages prøvetræningsforløb. ”Dorian har – ud over at vise sine spillemæssige kvaliteter – også vist sig at være en utrolig behagelig mand. Han er en humoristisk, jovial og snakkesalig person, som har mange interesser og stor nysgerrighed på alt omkring ham. Jeg er sikker på, han kommer til at passe rigtig godt ind i truppens harmoni. Dorian er en meget dygtig spiller, men vi er samtidig meget realistiske omkring, at det kommer til at tage tid at få integreret ham i dansk håndbold. Vi forventer, at vi gennem solidt og hårdt arbejde over tid får ham kørt ind til at være en stor profil for truppen. Jeg er utrolig glad for at vi har tilført endnu en bagspiller, der samtidig kan løse en central defensiv rolle, og jeg synes, truppen ser stærk og spændende ud”, slutter Fredin af.

Dorian Vallet er fra Metz i Frankrig. Han er uddannet civilingeniør, og hans mål er at lære dansk og arbejde ved siden af håndbolden i HØJ Elite. Om valget af HØJ Elite siger han selv: ”After few moments spent together, I had a very good feeling about the staff – Jesper and Julie, the managers and the players. In addition to being in line with the club’s project, I saw common values like work, rigour and ambition, but also joy, happiness and share. HØJ Elite is a club in which I can bring a different kind of playing, share my experience as well as keep progressing and thrive. Moreover it is important to me to have a balance in my life, at various levels: sport, personal, cultural and above all human… I have the feeling that I could find it here. It isn’t just a club, in which I decide to play but also a country in which I decide to live new experiences”.

Foto: JS Scerbourg